PS 4


Pelikonsolit menevät eteenpäin jatkuvasti teknologian kehityksen myötä, etunenässä Play Station, joka on lanseerannut jo neljännen version tästä supersuositusta konsolista. Mitä eroa saatikka hyötyä on sitten siirtyä pelikonsoli versiosta uudempaan? Onko ero niin huomattava, että kannattaa maksaa satoja euroja vanhan konsolin päivityksestä? Hyvin usein kuluttaja joutuu maksamaan teknologian kehityksestä, niin myös PS:n kohdalla, sillä netissä pelaaminen maksaa erikseen. Tosin pelien grafiikat ovat aivan toista luokkaa kuin edeltäjässään PS 3:ssa, mutta onko siirtyminen uudempaan versioon oikeasti kannattavaa?

Grafiikan parantumisen myötä myös pelien nopeus on lisääntynyt, eli PS 4 pelit käynnistyvät hetkessä verrattuna PS 3:n peleihin, joiden käynnistystä joutuu parhaimmillaan odottamaan useita minuutteja. PS 4:n pelaaminen maksaa kuukausittain, jotta pelaaja pääsee pelaamaan haluamiaan pelejä, mutta loppupelissä pieni kuukausimaksu kannattaa, sillä niin pääsee myös kokeilemaan uutuuspelejä ilman ostopäätöstä. Pelaaja pääsee siis tavallaan ”koekäyttämään” tiettyä peliä sitoutumatta ostamaan sitä.

Kuluttajien mielipide konsoleiden kehityksestä on yleensä rahallinen, mutta tosiasia myös on, että teknologinen kehitys tuo lisäominaisuuksia peleihin ja niiden toimivuuteen. Nykyiset pelit alkavat olla samalla tasolla telkkariohjelmiin verrattuna, ja jatkuva kehitys takaa sen, että myös pelikonsolit alkavat toimia TV:n sijaisena. Erityisesti nuoriso viihtyy jo paremmin jonkun pelilaitteen edessä ennemmin kuin TV:n, oli sitten kyse mobiililaitteesta, tietokoneesta tai pelikonsolista. Pelikonsolien kehitys tulee joka tapauksessa jatkumaan myös tulevaisuudessa, ja kukapa ei haluaisi olla etunenässä testaamassa uutuuksia, joita kehityksen tuulet tuovat pelimarkkinoille.