Urheiluaiheiset tietokonepelit 2013


Monista tunnetuista pelisarjoista on tänäkin vuonna ilmestynyt uusi osa niin jääkiekon, jalkapallon, amerikkalaisen jalkapallonkin saralta. Melkein kaikki vuoden odotetuimmat ja parhaimmat pelit kuuluvat pelisarjoihin joilla on pitkä historia takanaan. Monet pelit kuulostavat varmasti tutuilta, vaikka olisikin pelannut urheilupelejä viimeksi kymmenen vuotta sitten. Peleiltä ei sen vuoksi ehkä voi odottaa suuria läpimurtoja, mutta pelit on hiottu vuosien saatossa erinomaisiksi. Nykyaikaisinta on ehkä se, että peleistä julkaistaan nykyään myös app-versio.

Pallopelit

Jalkapalloaiheisia pelejä on julkaistu useampi, mutta erityisesti mainittakoon suosittujen FIFA ja Pro Evolution Soccer-sarjojen uudet osat. FIFA 14 julkaistiin NHL:n tavoin syyskuussa tämän sukupolven pelikonsoleille, mutta odotettavissa on myös versio, joka on kehitetty erityisesti vielä julkaisemattomille uuden sukupolven konsoleille, kuten Xbox Onelle ja Playstation 4:lle. Pelikokemusta on kuvailtu realistisemmaksi ja syvemmäksi kuin koskaan ennen.  FIFA:n kanssa kilpaileva Pro Evolution Soccer 2014 (PES) on myös saanut hyvää palautetta pelaajilta. Peliä pidetään haastavampana jalkapallosimulaattorina – myös noviisi pystyy pelaamaan FIFA-pelejä, mutta PES-pelit vaativat harjoitusta. Tuttujen pelisarjojen lisäksi mainittakoon omaperäinen Sims-vaikutteinen managerointipeli Lords of Football.

Vaikka amerikkalainen jalkapallo ei olekaan suurinta huutoa juuri missään Yhdysvaltojen ulkopuolella, ovat Madden ja NCAA pelit silti suosittuja myös Euroopassa. Madden sarjan pelit ovat aina olleet huippuluokkaa, eikä elokuussa julkaistu Madden NFL 25 ole pettymys. Nimensä mukaisesti pelisarja viettää 25:ttä juhlavuottaan. Tuttuun tapaan pelissä voi olla enemmän tai vähemmän osallinen koko joukkueen manageroinnista. Voit valita pelaajan, valmentajan tai joukkueen omistajan roolin, tai vaikka kaikki samalla kertaa. Tietokonepelien ulkopuolella amerikkalaista jalkapalloa pelataan sunnuntai-iltaisin, tai oikeastaan öisin Suomen aikaa.

Jääkiekko

Urheilupelien parhammisto on keskittynyt syyskauden julkaisuihin. Pelaajat ovat saaneet nauttia Electronic Artsin tutun jääkiekkosarja NHL :n uudesta NHL 14-pelistä syyskuun kolmannestatoista lähtien. Pelien liigoihin lukeutuu niin Kanadan NHL ja AHL, kuin Ruotsin SHL ja Saksan DHL:kin. Myös voiton tavoittelu Suomen SM-liigassa on mahdollista. Peli juhlistaa sarjan 20-vuotista taivalta erityisellä NHL 94-moodilla, jonka käyttöönottamalla pelin grafiikka muuttuu erityisen retrohenkiseksi, vaikka pikselit eivät senkään avulla suurennu.